30 Mart 2010 Salı

Yoğurdu sarımsaklamalı mı?

yoğurt mayalansın diye sarım sarım sarıp saklamakta fayda vardır. Ama fazla sarılırsa da ekşir. Ekşi yoğurttan güzel ayran olur ederler, hiç sevmem...

Son olarak; Ömer Hayyam'ın da dediği gibi "ekşi ayran helal da güzelim şarap haram"

1 yorum:

  1. Ayvalık çok şirin bir beldemizdir. Sarımsaklı plajında yenen yoğurdun tadına doyum olmaz. Dikkat edilmesi gereken husus ise kesinlikle rüzgarlı havalarda sarımsaklıda yoğurt yememektir, ki uçuşan kumların yoğurdun içine karışması içten bile değildir.

    Rüzgarda güneşin yakıcılığını hissetmeyen ve ciğer kıvamında kızarmış insanların yoğurdu yememesi ve ciğerleşmiş bölgelerine tatbik etmesi iyi olabilir.

    Bu durumda neredeyse başladığımız yere geri dönüyoruz. Sarımsaklı yoğurtlu mu, sarımsaklı yoğurtsuz mu değerlendirilmeli? Yine dilemma, yine dilemma...

    YanıtlaSil