2 Nisan 2010 Cuma

Çölde yağmur yağar mı?

Yağmasa da damlar. zaten aksaydı her taraf çamur olurdu. develerin de cildi süper olurdu bence.

Deve demişken; "Deve, deve boynun neden eğri?" diye sormuşlar. Deve "Teşekkür ederim" demiş.

1 yorum:

  1. Çıra üreticileri, bundan yıllar önce taş ustalarına özenerek masonluk benzeri bir oluşuma girmişlerdir. Kendilerine Çirozluk adını uygun görmüşler, üyelerine de çiroz ünvanı vermişlerdir.
    Yıllarca toplumdan gizlenen bu oluşum "Çölde Çay" filmi ve "Çayda Çıra" oyununun topluma açıklanmasıyla ortaya çıkmış ve "Çölde Çıra" bileşkesiyle gizlendikleri yerleri açığa vurmuşlardır.
    Çöl ikliminde yağmurun az rastlanılır olması, çıra üreticilerini çöllerde üretim yapmaya sevketmiş, her daim kuru olarak üretip saklayabildikleri çıralarla zenginliklerine zenginlik katmışlardır.
    Bugün pek çok şirketin CEO'su çirozdur. Pek çok ülkenin yönetimini doğrudan etkilerler. Avrupa Birliği kokoreç gibi pek çok konuda çok tutucu olmasına rağmen, çıra tüketiminin ana adresi olan mangal yapılmasına ses çıkaramamaktadır. Bunun nedeni tabii ki de çirozların etkisidir.

    Şimdi tekrar kendinize sorun... "Çölde yağmur yağar mı?"... yağsaydı bugün dünya bambaşka bir yer olurdu. Mangalsız ve tamamen diktörya elinde yaşabilirdik.

    YanıtlaSil